Olt: Un imperiu cu legume bio, creat de la zero

rosii_seminteUn legumicultor din Olt a reuşit să ridice de la zero, cu forţe proprii, un mic imperiu al legumelor bio.

Tiberiu Dragu din comuna olteană Tia Mare a început să cultive legume bio acum doi ani când, după ce a avut probleme de sănătate, s-a gândit să nu mai folosească în solarii niciun produs chimic. A observat că roşiile, ardeii şi vinetele sale au un gust mult mai bun, iar cumpărătorii sunt încântaţi. „Am adus şi polenizare cu bondari să nu mai stimulăm cu hormoni şi combatere biologică pentru dăunătorii”, a spus Tiberiu Dragu.

Pentru asta este însă nevoie şi de cheltuieli pe măsură. Într-un an, pe lângă răsaduri, irigaţii şi încălzire, programul de polenizare şi combatere bio a dăunătorilor costă 20.000 de lei. Banii i-a strâns de la familie, de la bancă şi persoane care au crezut în proiectul lui. Nu a putut accesa programe cu finanţare europeană din cauză că nu are studii, fapt ce l-a ambiţionat şi mai mult. (Integral pe digi24.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult