Olimpică la liceu, vânzătoare la piaţă

Ileana Cioablă, o elevă de la Colegiul Naţional Ştefan Odobleja din Craiova, premiantă la mai multe concursuri, nu se dă înapoi nici de la muncă, astfel că pentru a avea bani de şcoală, vinde şi în piaţă, la tarabă. Ileana a câştigat trei premii naţionale şi judeţene la informatică şi informatică în limba franceză în ultimii doi ani. “Ceea ce am învăţat a fost mai mult de la clasă. Nu am avut un calculator până anul trecut, în clasa a XI-a. Mai exersam la o bună prietenă, care mă mai lua la ea acasă“, a mărturisit fata pentru Gazeta de Sud. Mai mult, pentru că familia sa se descurcă destul de greu cu banii, adolescenta şi-a ajutat părinţii în grădină, iar legumele cultivate le-a vândut la piaţă.


Vrea să intre la Informatică

“Am observat-o întâmplător în piaţă, spre sfârşitul verii, şi acolo am aflat şi povestea ei. În clasă nu a spus nimic“, a povestit diriginta ei, Eugenia Păun.

În prezent însă, producţia de legume din grădina familiei s-a oprit şi odată cu ea şi micile venituri. “Grădina nu mai produce nimic în această perioadă. Singurul venit este bursa de 180 de lei pe lună“, spune eleva, care îşi petrece aproape tot timpul liber studiind. “Nu ies în oraş pentru că nu am bani. Şi atunci prefer să stau să citesc sau să fac exerciţii. Acum trebuie să învăţ mai mult, pentru bacalaureat, pentru a putea să merg la Facultatea de Informatică“, a adăugat tânăra.

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/ileana-cioabla-olimpica-vanzatoare-424446.html

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult