OLANDA CONTINUĂ MĂSURILE FERME LUATE ÎMPOTRIVA CELOR CE SE FAC VINOVAŢI DE SCANDALUL OUĂLOR INFESTATE

Doi directori ai unei societăţi de dezinfecţie a fermelor de păsări aflaţi în centrul scandalului ouălor contaminate cu fipronil care a afectat 18 state membre UE vor rămâne în arest preventiv încă 30 de zile, în timp ce ancheta cu privire la presupusa lor implicare în scandal continuă, a stabilit miercuri un tribunal olandez, relatează The Associated Press.

”Există suficiente îngrijorări şi motive grave” pentru ca arestul celor doi să fie prelungit, a apreciat această tribunal de la Zwolle, în estul ţării.

Cei doi bărbaţi, ale căror identităţi nu au fost dezvăluite, sunt directori la o companie olandeză care ar fi pus în mod ilegal pesticidul fipronil în produse de dezinfecţie împotriva păduchelui roşu la găini ouătoare.

Milioane de ouă au fost retrase de la comercializare şi distruse în Olanda, Germania şi în alte ţări din Europa, după ce s-a constatat că au fost contaminate cu fipronil, o substanţă periculoasă pentru om, în cazul în care este consumată în cantităţi mari.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole