Oierii din România, curtați de francezi! De ce vor să ne ia oile

După izbucnirea războiului din Orientul Mijlociu, situația privind exportul de animale vii în acea zonă a deveni puțin incertă pentru oierii români. Aceștia se întreabă dacă afacerile lor vor fi afectate în vreun fel de acest conflict, însă oficialii de la Ministerul Agriculturii le transmit să nu se îngrijoreze.

Potrivit secretarului de stat Sorin Moise, România are acorduri încheiate cu numeroase țări privind exportul de carne de oaie, iar acestea vor continua în ritm normal.

”Încă nu am date certe dacă ar fi pus în pericol exportul de animale vii în acele zone. Eu cred că indiferent ce se va întâmpla, nevoia de mâncare va rămâne aceeași. Carnea de oaie din România e la nivel de delicatesă și indiferent cum va fi, carnea de oaie din România va ajunge pe acele piețe”, a precizat Sorin Moise pentru AGRO TV.

Mai mult, oficialul MADR spune că și Franța este foarte interesată de carnea de oaie românească și vrea să facă un parteneriat cu oierii din România, pentru a prelua animalele și a le sacrifica în abatoarele din Franța.

”Anul trecut am avut vizită de la Iordanieni și am semnat niște parteneriate cu ei, Marocul, de asemenea, a dorit să-și mărească cantitatea de carne care pleacă din România, deci cererea e acolo. Pot să vă spun, de asemenea, că oierii noștri sunt curtați, mai nou, și de francezi, pentru că odată cu ieșirea Angliei din Uniunea Europeană, cantitatea de carne de oaie a scăzut, dar cererea a rămas la același nivel. Francezii au foarte multe capacități de procesare, abatoare, dar nu au animale vii și încearcă să facă un parteneriat cu oierii din România pentru a prelua de la noi oile vii, să le sacrifice și să le vândă sub formă de carcasă acolo”, a mai spus Sorin Moise în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole