Oierii cer să fie verificate asociaţiile care au încasat subvenţii pe păşuni

31

turma_oiSindicatul Național al Crescătorilor de Ovine, prin preşedintele său, Marcel Andrei, cere primului-ministru Victor Ponta să trimită Corpul de Control să verifice asociațiile care au încasat subvențiile pe pășuni.

Referindu-se la probeleme existente în acest sens, liderul oierilor a declarat pentru Agroinfo: ”În Sibiu sunt o grămadă de asociații ale fermierilor care au încasat subvențiile, dar pășunile arată dezastru. Nu au amenajat nimic și nu se știe ce s-a întâmplat cu banii. Primarul din localitatea Bazna mi-a spus că i-au rămas 1.200 ha de pășune să o împartă la 1.600 de capete de bovine și bubaline. M-a întrebat: cum să o împart?!

În același timp, sunt pășuni concesionate pe la asociații care și-au bătut joc de ele. Nu sunt îngrijite. Au crescut  pe ele arbuștii și lemnele. În schimb, președinții asociațiilor și-au cumpărat lanțuri groase din aur la gât , poartă brățări și ghiuluri”.

Daniel Constantin a declarat, săptămâna trecută, că ordinul de ministru abia publicat și care stabilește cum se acordă subvențiile va fi modificat la capitolul subvenții pe pășune. Sumele care rămân din subvenții, după amenajarea pășunilor și achitarea redevențelor către primării, trebuie să ajungă la adevărații beneficiari, adică la fermieri, a spus ministrul Agriculturii. Declarația l-a determinat pe liderul sindical Marcel Andrei să solicite o verificare a tuturor asociațiilor crescătorilor de animale.

Verificările care ar urma s-ar înscrie în seria de controale începute în anul 2014, controale care au avut ca finalitate obligativitatea de a returna unele sume primite de fermieri și Asociații, dar și cu întocmirea unor dosare penale. (Sursa: fabricadecarne.ro)

Citește și
1 Comentariu
  1. dan spune

    Deasemeni si la com. Saraiu jud ct.

Cmentariile sunt închise