Oierii cer din nou DEMISIA sefului ANZ! „Ne vom adresa Comisiei Europene”

Fermierii din sectorul zootehnic continuă presiunile pentru demiterea șefului Agenției Națională pentru Zootehnie, Vaida Bela. Într-o nouă adresă trimisă Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, oierii, precum și alți crescători de animale amenință cu sistarea oricărui dialog cu instituția până la rezolvarea problemei. De asemenea, oierii spun că se vor adresa direct Comisiei Europene, dacă cererile lor nu vor fi îndeplinite de MADR.

”Asociațiile Crescătorilor de Ovine, Caprine și Taurine, organizații conducătoare a programelor de ameliorare și deținătoare a Cărților de Rasă, revin cu solicitarea adresată domniilor voastre în vederea soluționării situației de criză în care se află sectorul zootehnic, situație creată de Directorul General ANZ București.

Discuțiile avute online între responsabilii asociațiilor din zootehnie, se deduce foarte clar starea tensionată la nivel național, acest aspect se datorează prin amânarea solicitării asociațiilor către MADR, totodată, dezamorsarea crizei generată de d-l Bela Vaida, criză amplificată și în rândul salariaților din ANZ (vă rugăm să ascultați și poziția angajaților din rețeaua ANZ).

Prin urmare, solicităm public punctul de vedere al Ministerului Agriculturii, totodată vă înștiințăm prin prezența, înghețarea tuturor dezbaterilor cu MADR, până la soluționarea cauzei.

Politicile agricole în sectorul zootehnic privind performanța, bunăstarea și trasabilitatea produselor derivate din creșterea animalelor, nu vor fi asumate de către asociațiile/societățile de ameliorare… se va derula așa cum doriți, asumându-vă inclusiv pe plan European.

- Publicitate -

Ne rezervăm dreptul de a face demersuri către DG-AGRI, prin europarlamentarii din România cu privire la starea de criză existentă. Așteptăm cu interes poziția publică a MADR”, se arată în adresa semnată de responsabilul desemnat de asociații, dr. ing. Ionică Nechifor.

De altfel, oierii și liderii din zootehnie au dialogat direct cu șeful ANZ, în urmă cu aproximativ două spătămâni, în direct la AGRO TV, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”. Atunci, Ionică Nechifor, Nicolae Cioranu (Romovis) și Dumitru Grigorean (ACBCR), și-au spus nemulțumirile și i-au cerut demisia lui Bela Vaida. Acesta, însă, a declarat că nu are pentru ce să își prezinte demisia.

”În momentul de față nu cred că este nevoie de așa ceva. Decizia este la domnul ministru, dar eu nu am pentru ce să îmi dau demisia, nu am motive în momentul de față. Eu sunt ferm convins că ceea ce facem este înspre binele fermierilor, al societăților de ameliorare. Toată treaba este să comunicăm mai bine și să discutăm chestii serioase și profesionale. Dacă venim cu confuzii și cu aprecieri fără să cunoști un om… De exemplu, domnul Grigorean m-a făcut președinte de CAP… În variantele astea nu am de ce să-mi dau demisia”, a subliniat atunci Bela Vaida.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole