Oficiali MADR, prezenti la deschiderea Expoziției internaționale „Săptămâna Verde”

16

danielhhMinistrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, și secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu vor participa la deschiderea oficială a celei de a 80-a ediții a Expoziției internaționale „Săptămâna Verde” (Grune Woche), precum și la întâlniri la nivel înalt organizate cu această ocazie.

La ediția din anul 2015 a Expoziției internaționale „Săptămâna Verde” (Grune Woche), care va avea loc la Berlin, Germania, în perioada 16 – 25 ianuarie 2015, România va dispune de un spațiu de prezentare al potențialului sectorului agricol românesc printr-o gamă largă de produse, pe o suprafață de 327 metri pătrați. Între produsele ce vor fi expuse amintim brânzeturi, produse procesate din carne, vinuri, palincă, uleiuri, gemuri, zacuscă, produse de patiserie, toate împletite cu tradiții și obiceiuri românești.

Totodată, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Ambasada României la Berlin vor organiza o întâlnire cu reprezentanții unui important lanț de hypermarketuri din Germania în vederea facilitării contactului cu asociațiile, producătorii și companiile din domeniul agricol din România interesate de a pătrunde pe piața germană. Această întâlnire se înscrie în cadrul acțiunilor întreprinse de MADR pentru stimularea relaționării dintre marile lanțuri de magazine și producătorii români.

În cadrul Expoziției internaționale „Săptămâna Verde” se va organiza Summit-ul miniștrilor agriculturii, întrunire ajunsă la a șaptea ediție, precum și alte manifestări ce vor avea loc cu această ocazie. Tema din acest an a Summit-ului este „Creșterea cererii pentru alimente, materii prime și energie: oportunități pentru agricultură, provocări pentru securitatea alimentară” și propune identificarea unor soluții care să răspundă corespunzător noilor provocări rezultate din creșterea semnificativă a populației, iar promovarea unei agriculturi durabile și utilizarea eficientă a resurselor reprezintă o alternativă în acest sens.

Miniștrii Agriculturii prezenți în acest an la Berlin vor avea un schimb de opinii privind măsurile ce ar trebui întreprinse pentru ca potențialul agricol să fie pe deplin exploatat având în vedere scăderea progresivă a resurselor naturale, impactul negativ al schimbărilor climatice, dezastrele naturale extreme, pierderea diversității biologice și genetice precum și a fertilității solului.

Citește și

Cmentariile sunt închise