Oamenii de știință au calculat care este CEL MAI SĂNĂTOS MENIU DIN LUME

Cercetătorii britanici au făcut-o și pe asta: au calculat meniul cel mai bun pentru o întreagă zi. Socotelile lor au durat ani de zile dar rezultatul este pe măsură, spun ei. Oamenii de știință britanici de la Leatherhead Food Research, o organizație independentă, au analizat peste 4.000 dintre cele mai cunoscute produse din Marea Britanie, pentru a ajunge la un compromis ideal între alimente care să fie și gustoase dar și sănătoase.

După ce au descoperit care sunt cele mai sănătoase alimente, cercetătorii le-au repartizat în cele trei mese principale ale zilei, dar au avut grijă să existe și o serie de snacksuri sănătoase care să poată fi consumate între mese.

“Am vrut să arătăm că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie plictisitoare. Am efectuat zeci de teste în fiecare an, în ceea ce priveşte gustul produselor alimentare, şi am ajuns la o singură concluzie: indiferent cât de sănătos este un aliment, dacă nu e şi gustos, atunci nu se vinde”, a declarat dr. Paul Berryman, şeful organizaţiei Leatherhead, citat de DailyMail.

Meniul începe cu o terină de somon proaspăt şi afumat, care conţine Omega 3 şi DHA (acid docosahexaenoic), benefic pentru artere, inimă şi creier. Terina trebuie consumată alături de o salată cu un dressing din ulei de măsline extravirgin, care este bun pentru menţinerea unui nivel normal al colesterolului.

O farfurie cu pui, linte şi legume reprezintă o masă hrănitoare şi sănătoasă, care corespunde cerinţelor a 80 dintre testele analizate de cercetătorii de la Leatherhead Food Research. Proteinele din acest fel de mâncare contribuie la o creştere a masei musculare, iar acidul pantotenic conţinut de linte reduce oboseala şi îmbunătăţeşte performanţa mentală.

O mulțime de variante sănătoase pentru desert

La desert, un iaurt amestecat cu nuci şi sos de caramel fără zahăr este considerat perfect pentru digestie, dar şi pentru controlul glucozei din sânge.

Nucile din desert sunt considerate un super-aliment, consumul a 30 de grame pe zi contribuind la îmbunătăţirea elasticităţii vaselor de sânge.

Printre recomandările cercetătorilor se numără un shake din fructe de pădure, considerat o masă pentru cei care ţin dietă. Acesta poate contribui la scăderea în greutate a celor care doresc să aibă o dietă strictă.

Pentru zilele şi nopţile reci este recomandată o ciocolată caldă, care conţine melatonină ce induce somnolenţa.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult