Oaia din rasa Carabaşă, subvenționată de stat

52

carabasaAsociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine Teleorman a reușit să îmbunătăţească indicii productivi ai rasei de ovine cunoscută sub denumirea de Carabaşă, rasă pe care a reuşit să o omologheze în anul 2010 sub numele de Oaia cu cap negru de Teleorman.

Prin încrucişări selective, folosindu-se numai oi şi berbeci din această rasă, s-a ajuns la obţinerea unor exemplare de talie foarte mare, dar şi cu producţii bune de lână şi lapte.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine si Caprine Teleorman, Ruxandra Joiţoiu, declară pentru Ziarul Mara că această rasă mixtă este competitivă în ceea ce priveşte producţia de lapte şi carne cu cele mai bune rase de ovine din ţară.
Fiecare oaie din această rasă poate produce într-o singură perioadă de lactaţie 150-170 kilograme de lapte muls, dar poate ajunge si la o cantitate de lapte mult mai mare. Mieii au la naştere 5-6 kg, cu un ritm de dezvoltare ulterior foarte rapid, la vârsta de un an masculii putând atinge 100 de kilograme. (Sursa: agri-news.ro)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise