O tonă și jumătate de mici cu carne de cal, retrasă hypermarketurile Kaufland

31

 

carnedemici

O tonă și jumătate de mici cu carne de cal a fost retrasă din lanțul de hipermarketuri Kaufland, după ce s-a descoperit că pe etichetă era scris carne de vită.

 

Carnea provine din Belgia şi a fost congelată în noiembrie anul trecut.

 

Cantitatea de mici congelați din acest lot este de 2.216 pachete și a fost retrasă de la vânzare, după ce a ajuns la magazinele din 36 de județe.

 

Firma care a produs micii funcționa din 2008 și are sediul la Ploiești. Nicolin SRL Ploiești a fost amendată cu suma de 30.000 de lei. Firma a fost închisă de la 1 martie, pentru igienizare, transmite B1 TV.

Între timp, Kaufland a renunțat la furnizor: “Marfa comercializata este achiziţionată de la unul din furnizorii noştri, care sunt responsabili la randul lor sa respecte termenii contractuali si legislaţia in vigoare. In cazul menţionat este vorba de un lot de carne de mici congelata, vita si porc, de la un furnizor din Ploieşti. Momentan nu putem preciza cu exactitate cantitatea comercializata din cadrul acestui lot. Este necesara o centralizare a tuturor datelor, un inventar care se va face in zilele următoare. În momentul constatării au fost retrase de la vânzare toate articolele care provin de la acest furnizor”.

Sursa: http://www.amosnews.ro/ploiesti-o-tona-si-jumatate-de-mici-cu-carne-de-cal-retrasa-din-kaufland-2013-03-15

 

Citește și

Cmentariile sunt închise