20 octombrie 2021 - 23:49

O pălincă din Covasna, premiată la un concurs internaţional

tuicaPălinca de scorușe fabricată de doi covăsneni a obținut medalia de aur și titlul de ‘Champion’ la un concurs internațional de profil desfășurat recent în Ungaria.

Cei doi prieteni, Fustos Imre și Dezso Tibor, care dețin o mică distilerie la Sfântu Gheorghe, s-au întors acasă cu peste 15 medalii de la concursul de pălincă ‘Quintessence’, ce a avut loc în orașul Onga din Ungaria, dintre care trei de aur pentru pălinca din prune, lichiorul din coacăze negre și pălinca de scorușe, care a câștigat și titlul de ‘Champion’. Pe lângă aceste premii, distileria din Sfântu Gheorghe a mai obținut încă zece medalii de argint și trei de bronz.

Cei doi bărbați spun că au început să facă pălincă dintr-un hobby, în urmă cu câțiva ani, iar băuturile lor sunt sută la sută naturale, fără adaosuri de zahăr și fără arome chimice. De-a lungul timpului au preparat diverse sortimente de pălincă, din afine, zmeură, mere, pere, caise, struguri, vișine, cireșe, porumbe și chiar și din nunci verzi, în cantități foarte mici. (Sursa: AGERPRES)