O nouă sesiune pentru subvenţiile la ovine şi caprine

23

oiturciaPe site-ul MADR a fost publicat un nou proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.786/2013 privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, precum și pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia.

Potrivit noului proiect de HG, sesiunea de depunere a cererilor anunţată pentru perioada 14 octombrie – 13 decembrie a fost anulată. Noua sesiune urmează a fi deschisă în perioada 25 noiembrie – 13 decembrie.

În Nota de fundamentare a proiectului de act normativ se precizează că „Ținând cont de importanța implementării acestei scheme de ajutor specific în vederea menținerii nivelului producției de lapte și carne de ovine/caprine în zonele defavorizate și față de aspectele menționate anterior, se propune, pentru anul 2013, încă o perioadă de depunere a cererilor, respectiv 25 noiembrie – 13 decembrie 2013”.

Potrivit noului proiect de HG „Pentru anul 2013, cererile de solicitare privind ajutorul specific, prevăzute la art.7 alin.(1) din Hotărârea Guvernului nr. 786/2013, se pot depune și în perioada 25 noiembrie –13 decembrie 2013.”, se arată în actul normativ, potrivit Agroinfo.

Proiectul de HG publicat la data de 18 noiembrie a.c., mai prevede că: La articolul 7, litera e) a alineatului (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
„e) adeverinţă emisă, prin proceduri SNIIA, de către medicul veterinar cu competenţe in acest sens, care atestă că ovinele/caprinele pentru care se solicită ajutor au fost identificate în exploatația proprie/altă expolatație, că sunt înregistrate în RNE și sunt cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, iar acţiunile prevăzute sunt efectuate la zi sau copia Formularului de identificare F1 pentru animalele născute în exploatație şi/sau documente de provenienţă, respectiv formular de mişcare F2/factură fiscală/alte documente, pentru animalele provenite din alte exploataţii, după caz.” (Sursa: fabricadelapte.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise