O NOUA EDITIE A FESTIVALULUI INTERNATIONAL “BACHUS” AL VIEI SI VINULUI

74

Festivalului Internațional al Viei și Vinului ”Bachus” a ajuns la cea de a XXVI-a ediție. Acest eveniment este un festival de tradiție, așteptat cu interes în fiecare an în perioada recoltării și a fabricării vinului nou. Festivalul este cel mai important eveniment din an organizat special pentru viticultorii vrânceni.
Organizarea anuală a acestui festival este o ocazie unică de promovare și de a redeschide piața, atât la nivel național, cât și internațional, în est și vest, inclusiv în țări precum Japonia și China, datorită contactelor de care am beneficiat pe parcursul Festivalului, cu reprezentanți ai ambasadelor străine sau cu oameni de afaceri de peste hotare.
De asemenea, Concursul Național de Vinuri a devenit unul dintre cele mai importante evenimente de profil din țară, la care ne-am înscris cu probe de vin. Faptul că jurați din străinătate, specialiști oenologi, sommelieri, jurnaliști și blogg-eri de vin, în frunte cu academician prof. univ. dr. Valeriu V. Cotea care a vizitat cramele și a gustat din vinuri.
Medaliile de aur și de argint obținute de vinurile vrâncene la concursurile internaționale de profil, sunt o adevărată provocare trecută cu brio pentru produsele românești.
Numai în acest an, la Concours Mondial de Bruxelles, unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vinuri din lume, care s-a ținut în acest an în China, la Beijing, am obținut mai multe medalii, care au confirmat valoarea vinurilor noastre. O parte dintre producătorii vrânceni și-au înscris probele în mod gratuit, datorită Consiliului Județean Vrancea și participării la Concursul Naţional de Vinuri ”Bachus”, prin care se promovează vinurile de calitate, iar partenerii din piaţa vinului sunt antrenați într-o competiţie benefică în folosul consumatorului, notează Jurnalul de Vrancea.
Nu în ultimul rând, Festivalul ”Bachus” reprezintă celebrarea unui moment din viața vrâncenilor, culesul și producerea mustului nou, din care se naște vinul. Toți românii trebuie să știe că, în fiecare toamnă, Vrancea devine capitala viei și vinului și că pot veni la Focșani să cumpere must, vin și struguri din podgoriile vrâncene.
Vrancea este o marcă, un brand în sine pentru vinuri și viticultură, pentru că atunci când spunem Vrancea, peste tot în țară, spunem vin. Considerăm că Festivalul Internațional al Viei și Vinului este cea mai importantă manifestare a viticulturii românești și a fermierilor care trăiesc din viticultură.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult