O ”Nouă Alianţă” pentru securitate alimentară şi nutriţie

68

O ”Nouă Alianţă” pentru securitate alimentară şi nutriţie va avea ca efect sigur ieșirea din sărăcie a 50 de milioane de persoane în următorii zece ani.
Potrivit AFP,  G8 – grupul celor mai industrializate ţări (SUA, Canada, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Rusia și Japonia), reunit sâmbătă la Camp David (SUA), a luat decizia de a lansa această alianță, cu scopul de a ajuta câteva zeci de milioane de săraci prin investiţii în proiecte ale tuturor ţărilor vizate, prin recurgerea la capitaluri private sau prin stimulente pentru inovare.

Prin Noua Alianță se va investi în creşterea din Africa, amplificând rolul şi succesul ei în economia mondială. ”Această alianță va fortifica rolul Uniunii Africane.  Trebuie făcută responsabilă în faţa poporului african”, a spus Henry Malumo, coordonator pentru Africa al ActionAid’s International.

Potrivit lui, o alianță doar cu guverne şi întreprinderi nu are nicio şansă de succes. ”Ţăranii, cooperativele şi organizaţiile neguvernamentale trebuie să fie o parte indispensabilă a acestui efort”, a subliniat acesta, conform aceleiași surse. Sursa: capital.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult