O nouă alertă: Carne de curcan cu urme de antibiotic

16

carnecurcan

Potrivit informațiilor furnizate de vicepreședintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor, Vladimir Mănăstireanu, a fost transmisă prin Sistemul Rapid de Alertă o notificare privind carnea de curcan conținând reziduuri de antibiotice peste limitele admise, provenind de la o fermă din România, potrivit recolta.eu.
Potrivit alertei, carnea de curcan ar avea un nivel ridicat de enrofloxacină, din categoria “reziduuri de medicamente de tip veterinar”. Alerta se referă la produsul etichetat ca “piept de curcan preparat” (“roasted turkey breast”) şi avertizează că acest produs a fost distribuit în Austria, Germania şi Marea Britanie.
Autoritățile din Germania au comunicat că au retras de la comercializare întreaga cantitate de carne de curcan suspectă şi au indicat ca sursă de proveniență o fermă din România. Preşedintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu, este sceptic în ce privește modul în care se spune că ar fi fost vândut curcanul de la noi în Germania.
“Carne de curcan prăjită, exportată… Eu n-am mai auzit până acum să exportăm carne în forma asta, dar o fi, nu exclud așa ceva. (…) Nu sunt mulți producători de carne de curcan în România”, a declarat Dragoș Frumos, miercuri, la Antena 3.
La rândul lor, autoritățile române au dispus măsuri de verificare.
“Se identifică lotul, care a fost descoperit în Germania. Trebuie să vedem dacă se confirmă cele spuse de autoritățile din Germania. Nu știu exact ce cantitate este incriminată. Dacă pe sistemul rapid de alertă a existat acest caz, există limite pentru antibiotice date păsărilor. Tratamentele cu antibiotice se fac doar în cazul în care există vreo suspiciune de boală contagioasă în fermă. Ce există acum pe piaţa din România este de bun consum. Dacă firmele fac exporturi cu păsări, acestea trebuie însoțite de buletinele de analize”, a precizat Mănăstireanu.

Integral pe http://www.recolta.eu/o-noua-alerta-carne-de-curcan-cu-urme-de-antibiotic/

Citește și

Cmentariile sunt închise