O inițiativă unică, inspirată de generozitatea producătorilor autohtoni!

O inițiativă unică a fost lansată de producătorii autohtoni care dau dovada de generozitate și susținere față de persoanele care se afla în carantină. În contextul crizei cauzate de pandemia COVID-19, nevoile de produse de primă necesitate au crescut, în special în sectoarele sănătății, centrele medicale, spitale. Cu un ajutor în acest sens a venit și un producător autohton de alimente, care a donat sute de borcane cu magiun și dulceață centrelor de carantină. 

Este vorba de Sonimpex Topoloveni, producătorul mărcii internaționale „Magiun de prune Topoloveni” care a donat din produsele sale celor aflați în carantină. La data de 16 martie 2020, în colaborare cu voluntari ai Organizației de Serviciu Comunitar Rotary Club București Cișmigiu, Sonimpex Topoloveni a donat către centrele de carantină, 1000 de borcane de magiun de prune, 250 de borcane de magiun de struguri și 120 de borcane de dulceață de căpșune – produse 100% naturale românești marca Topoloveni și Topoloveana.

Aceasta este una dintre primele acțiuni prin care producătorii și-au propus să ajute românii în perioada de criză, dar și să atragă atenția altor potențiali donatori din România asupra importanței carității pentru comunitate în aceste momente. Cei care pot contribui la această inițiativă sunt chemați să se alăture! Producătorii de alimente sunt direct răspunzători de sănătatea românilor și direct implicați în ieșirea din situația de criză sanitară și alimentară actuală.

La data și ora publicării acestui articol, pe teritoriul României, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

În contextul evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 16 martie a.c., decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României pentru 30 de zile, prin care au fost adoptate mai multe măsuri ce restrâng exercițiul unor drepturi, cu scopul de a preveni răspândirea coronavirusului COVID-19. 

Odată cu declararea stării de urgență, la nivel național au acționat aproximativ 28.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră. Pentru eficientizarea activităților de combatere a efectelor COVID-19 (coronavirus), au fost instalate zeci de corturi. Acestea sunt destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole