22 ianuarie 2022 - 16:25

O încrucișare ciudată între porc și rechin

Un pește care arată ca un fel de încrucișare ciudată între un porc și un rechin a fost descoperit de un grup de marinari italieni, scrie LadBible, citat de stirileprotv.ro.

Creatura neobișnuită a fost văzută plutind deasupra apei de către membrii echipajului unei nave ancorate în Darsena Medicea, care se află în orașul Portoferraio de pe insula italiană Elba.

Marinarii au scos din apă creatura ciudată și au au rămas șocați și derutați după ce au constatat că arăta de parcă ar avea corpul unui rechin și fața distinctivă a unui porc.încrucișare

Cu toate acestea, ciudățenia din adâncuri nu este tocmai o necunoscută pentru oceanografi – vreo încrucișare ciudată, scăpată în mare de vreun cercetător bizar. Este vorba despre rechinul unghiular, cunoscut, din motive evidente, și sub numele de rechin cu față de porc.

Rechin unghiular – Oxynotus centrina, care trăiește de obicei la aproximativ 700 de metri sub valuri, este în prezent catalogat pe cale de dispariție de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Sursa foto: stirileprotv.ro