O firmă din Argeş va produce incubatoare triple, destinate fermelor de familie

puimiciO firmă din Curtea de Argeş va produce, începând din acest an, incubatoare triple, cu o capacitate maximă de 222 de ouă, destinate fermelor de familie.

“Lucrăm la realizarea unor incubatoare cu capacitate triplă, în care încap până la 222 de ouă de prepeliţă, dar şi a unor incubatoare duble, cu o capacitate maximă de 148 de ouă de prepeliţă. Prototipurile sunt în perioada de testare, producţia de serie urmând să înceapă din luna decembrie”, a declarat pentru directorul comercial al societăţii, Liviu Nicolae.

Firma din Curtea de Argeş este cel mai mare producător de profil din România, cu peste 40.000 de incubatoare realizate anual. În prezent sunt comercializate 14 modele, de la cele mai simple până la cele mai complexe.

“Cel mai complex model este Cleo 5 Automat, care este alimentat cu apă din exterior, are un motor pas cu pas care întoarce ouăle de şase ori pe zi, senzor de temperatură şi senzor de umiditate”, a precizat Liviu Nicolae.

Incubatoarele pot fi folosite pentru ouă de găină, prepeliţă, potârniche, fazan, curcă, raţă, gâscă şi emu. Capacitatea diferă în funcţie de dimensiunile ouălor, cele mai mici fiind cele de prepeliţă, iar cele mai mari cele de emu, pasăre din familia struţului, care provine din Australia.

Modelele sunt concepute atât pentru cei care cresc păsări destinate consumului propriu, cât şi pentru fermele de dimensiuni mici şi medii, iar obiectivul producătorului este de a asigura beneficiarilor obţinerea unor pui sănătoşi.

Pe piaţa internă, distribuţia se realizează cu o flotă proprie de autovehicule, produsele putând fi achiziţionate atât din marile centre comerciale, cât şi de la magazinul firmei sau prin intermediul unui magazin virtual.

Firma are capital mixt italian şi român, 230 de angajaţi şi o cifră de afaceri de aproape patru milioane de euro. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult