O fermă de vaci din Buzău a luat foc. În flăcările puternice au ars 30 de animale

În seara zilei de 29 decembrie, a izbucnit un incendiu puternic la o fermă de vaci din comuna buzoiană Stâlpu, unde aproximativ 30 de animale au murit. Intervenţia pentru stingerea focului este dificilă întrucât în zonă nu există hidrant, pompierii mergând la o distanţă de 5-6 kilometri pentru a se alimenta cu apă, titrează mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, plutonier Marius Sârbescu, incendiul izbucnit sâmbătă seară a cuprins întreaga fermă, în care erau zeci de vaci, dar şi depozitul de furaje în care se află tone de paie.

 

Incendiul se manifestă extrem de violent atât în depozitul de furaje, cât şi în grajdul cu animale, iar primele estimări arată că aproximativ 30 de vaci au ars de vii, alte 20 fiind salvate.

Pompierii intervin pentru lichidarea incendiului cu patru autospeciale, fiind ajutaţi şi de localnici care, echipaţi cu măşti de protecţie, au intrat în grajd în încercarea de a dezlega animalele şi de a le salva din foc.

Intervenţia de stingere a incendiului este dificilă şi pentru că în zonă nu există hidrant, astfel că pompierii fac naveta la o distanţă de 5-6 kilometri pentru a alimenta autospecialele.

Reprezentanţii ISU apreciază că intervenţia de lichidare a incendiului va fi de durată, având în vedere şi cantitatea foarte mare de furaje cuprinsă de foc, dar şi suprafaţa întinsă a grajdului.

Ferma cuprinsă de incendiu aparţine unui om de afaceri, patron al unui cunoscut restaurant din municipiul Buzău.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult