O casa din Romania a a ajuns in topul celor mai ecologice locuinte din lume

9

 Locuinta a fost construita de arhitecta Ileana Mavrodin, in Banat, numai din materale naturale.Alaturi de casuta noastra, in acest top au intrat si constructii din Canada, Marea Britanie, Statele Unite si Africa de Sud., scrie evz.ro.Casa a fost inclusa in topul 10 al celor mai reusite locuinte “cob” (material de constructie similar paiantei, compus din lut, nisip, apa si paie, n.r.) din lume, informeaza naturalhomes.org.

Locuinta a fost construita in Banat, de arhitecta Ileana Mavrodin, membra in proiectul “Casa Verde”. Acesta a folosit materiale naturale din Romania, pentru a-i ajuta pe oameni sa redescopere meČ™teČ™ugurile locale si spiritul de comuniune cu natura.

Casa este amplasata pe malul drept al Nerei, in apropiere de satul Sasca Romana. Desi este asemanator cu paianta din punct de vedere al compozitiei, “cob-ul” se deosebeste de aceasta prin faptul ca se framanta pana ajunge la consistenta aluatului de paine; nu se folosesc cofraje pentru realizarea constructiei; formele organice ii confera o rezistenta de exceptie la seisme sau socuri de alta natura; se modeleaza cu mana, fiecare constructie fiind unica si irepetabila, reflectand personalitatea si dispozitia de moment a modelatorului.

 

Sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/237618/casa-romania-topul-celor-mai-ecologice-locuinte-din-lume.html?utm_source=newsletter-lunch-20121231&utm_medium=email&utm_content=lunch-20121231&utm_campaign=Newsletter-Lunch

Citește și

Cmentariile sunt închise