O braşoveancă a înregistrat cele mai multe produse tradiţionale în Registrul naţional

69

paine1augBraşoveanca Elena Drăgoiu din comuna Şirnea, este în producătorul cu cele mai multe produse tradiţionale înscrise în Registrul naţional al produselor tradiţionale, a anunţat Ministerul Agriculturii, printre produsele pentru care aceasta a obţinut toate avizele numărându-se cârnaţii de porc, caşul, brânza de burduf, muşchiul de porc afumat, urda, slănina afumată şi brânza telemea

Ministerul pare decis să cureţe piaţa de falsele produse tradiţionale, astfel că, după intrarea în vigoare a noilor norme, doar 21 de dosare au fost aprobate şi peste 51 respinse. „Regulile de selecţie şi înregistrare sunt mult mai dure”, rezumă, simplu, dr. ing. Viorel Morărescu, şeful Direcţiei Generale de Industrie Alimentară din cadrul MADR, motivele care au stat la baza deciziilor de respingere.

Astfel, din zecile de dosare primite, doar 21 au fost avizate pozitiv. Primul produs înscris în Registrul naţional al produselor tradiţionale (RNPT) este pâinea tradiţională Adriana, produsă la Braşov. Dealtfel, din cele 21 de produse, cinci sunt pâini produse după metode tradiţionale. Spre exemplu, Mihail Bodoşca din Covasna a înregistrat pâinea secuiască de casă cu cartofi, în vreme ce pe poziţia a treia din RNPT găsim pita pe vatră bătută de Sântimbru, urmată de alte specialităţi din aceeaşi localitate, ca pita neagră integrală sau pita împletită în tavă. (Integral pe bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise