O afacere fara colesterol! Specia de porci cu cea mai sanatoasa carne

Una din cele mai interesante idei de afacere  este creșterea animalelor. Pesimiștii vor spune că nu e o activitate rentabilă deoarece prețurile la nutrețuri cresc încontinuu pe când la carne scad. Lucrurile nu stau tocmai așa. Cu o abordare corectă și un plan bine definit, această ramură poate fi transformată într-un proiect economic avantajos.

În ultimul timp, tot mai mulți fermieri s-au apucat de crescut porci vietnamezi pentru că investițiile se recuperează repede și cheltuielile de întreținere sunt mici. Pentru un porc vietnamez veți cheltui de 3-4 ori mai puțin ca pentru un porc obișnuit, iar cea mai mare parte din investiții se vor amortiza la prima fătare, cu condiția că purcelușii vor fi de rasă pură.

Cunoscuți drept porci vietnamezi (Sus scrofa domesticus), porcii din această specie sunt pitici, cu picioare scurte și în general de culoare neagră. Porcii vietnamezi au fost crescuți la început pentru grădini zoologice. Momentan sunt folosiți cel mai mult ca animale de companie.

Specia de porci cu cea mai sănătoasă carne

Pe măsură ce prețul porcilor a scăzut, specia a devenit mai accesibilă și o alternativă față de animalele de companie comune precum câinii, pisicile și alte animale de companie.

Porcii vietnamezi ajunși la maturitate pot cântări în medie până la 70 de kilograme. Unii ajung chiar și la 90 de kilograme. Prin comparație, un porc tipic domesticit poate cântări între 270 și 680 de kilograme.

Această specie de porci ajunge la maturitate la vârsta de cinci ani. Culorile porcilor variază între negru și alb, aceștia având uneori și o varietate de pete, informează Hobby Farms.

Porcii vietnamezi au nivelul colesterolului de tip LDL (colesterolul rău) de șapte ori mai scăzut față de cel al porcului românesc. Astfel, carnea de porc vietnamez este ideală pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni medicale sau cele care urmează anumite cure de slăbire.

Având în vedere că gustul cărnii de porc vietnamez este extrem de similar celei de porc comun, acest tip de carne este ideal pentru oamenii care doresc să trăiască mai sănătos.

Ce mananca un porc vietnamez?

Orice îi dai, dar ii place la nebunie lucerna, trifoiul și porumbul, la fel ca cel mistreț. Să nu uităm că provine din sălbăticie. Spre deosebire de porcul „clasic”, care este omnivor, porcul vietnamez este cu adevărat vegetarian, consumând doar legume și fructe. Dacă vrei să atingă 90 kilograme și să-l sacrifici, trebuie să-i suplimentezi hrana cu cereale. Vietnamezul mănâncă tărâțe, mere, varză și chiar iarbă, deci este relativ ușor de întreținut vara și toamna.

Prețul pentru carnea de porc vietnamez

În România există deja ferme specializate în creșterea de porci vietnamezi, pe care echipa AGRO TV le-a vizitat și despre care am scris, însă suntem încă la început de drum.

Porcul vietnamez este considerabil mai mic față de cel comun. Așadar, prețul cărnii de porc vietnamez pornește de la 10 euro per kilogram în cazul celor vii. Un purcel vietnamez se poate vinde cu 80 sau chiar 100 de euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole