Nutriționiștii NU MAI RECOMANDĂ cinci mese pe zi. Cum trebuie să repartizezi gustările ca să slăbești

19

Dacă sfatul mamei era să mâncăm de trei ori pe zi, potrivit noilor cercetări ale nutriționiștilor, este recomandat să avem nu mai puțin de nouă mese pe zi pentru a scădea în greutate și pentru a ne menține colesterolul în limite normale.

În acest fel, ne solicităm metabolismul la maximum, iar arderea caloriilor este mai intensă. La această concluzie au ajuns cerectătorii de la „Imperial College of London”, în urma analizei dietelor a peste 2.000 de persoane, relatează dailymail.co.uk.

Cei care repartizau numărul de calorii pe mai mult de șase mese într-o zi erau mai slabi și avea valori mai mici ale tensiunii arteriale decât cei care mâncau același număr de calorii, dar repartizat pe mai puține mese de-a lungul unei zile. Rezultate asemănătoare s-au înregistrat și în cazul altor studii de acest gen.

Una dintre teorii este faptul că mâncând mai puțin, dar mai des, aportul de grăsimi care s-ar depune pe vasele de sânge este mult mai mic. De asemenea, metabolismul este stimulat, iar arderea caloriilor- intensificată.

Citește și

Cmentariile sunt închise