Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 34,2%, în martie

14

OLYMPUS DIGITAL CAMERANumărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 34,2% , respectiv cu 29,8%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 11,1%, respectiv cu 5,8%, conform Institutului Național de Statistică. În luna martie 2014, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 19,6% din totalul sacrificărilor de bovine, potrivit amosnews.ro.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au crescut cu 20,1%, respectiv cu 15,2%. În luna martie 2014, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 73,0% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,4%, respectiv cu 9,5%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 6,1 ori,  respectiv de 4,0 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 1,2% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au crescut atât numeric cât şi la greutatea în carcasă de 2,0  ori, respectiv de 1,6 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 5,8%, respectiv cu 4,1%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 91,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 5,8%, respectiv cu 7,3%.

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 4,1%, respectiv cu 3,7%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 11,1%, respectiv cu 5,0%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 27,2%, respectiv cu 19,8%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au crescut cu 1,7%, iar greutatea în carcasǎ a acestora a scǎzut cu 1,5%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scǎzut cu 9,0%, respectiv cu 8,1%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scǎzut de 6,0 ori, respectiv de 2,9 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 2,0%, respectiv cu 2,1%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 4,9%, respectiv cu 5,2%.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.
În perioada martie 2013 – martie 2014, cele mai mari creşteri ale greutăţii în carcasă  s-au înregistrat în lunile decembrie şi aprilie la porcine, respectiv la ovine şi caprine, când au loc sacrificările tradiţionale ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Paşte.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise