Numărul total de bovine sacrificate a scăzut, cel de porcine a crescut

carnepaste30

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,0%, respectiv cu 8,7%, în martie. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 0,5%. În luna martie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 18,4% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 4,6%, respectiv cu 4,0%. În luna martie 2013, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 91,3% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 16,3%, respectiv cu 16,8%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 5,3 ori, respectiv de 3,6 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 6,7% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine şi greutatea în carcasă a acestora au crescut de 18,0 ori, respectiv de 6,8 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 9,1%, respectiv cu 7,4%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au crescut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 9,1%, respectiv cu 7,8%.
Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,9%, respectiv cu 4,0%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 10,0%, respectiv cu 2,6%.

Martie 2013 comparativ cu martie 2012
Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 4,6%, respectiv cu 9,8%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 11,5%, respectiv cu 15,4%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 61,8%, respectiv cu 50,3%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 12,2%, respectiv cu 13,0%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,2%, respectiv cu 8,3%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat creşteri atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 1,0%, respectiv cu 2,5%.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.  (Sursa: amosnews.ro)