Numărul mic de bovine şi porcine limitează producţia de carne din UE

12

vaciNumărul mic de porcine şi bovine din Uniunea Europeană subminează producţia de carne din comunitate într-o măsură mai mare decât se credea iniţial, transformând blocul într-un importator net de carne de vită şi limitându-i abilitatea de a-şi exploata oportunităţile de export a cărnii de porc, informează Agrimoney.com, citat de agrobroker.ro.
USDA estimează că Uniunea Europeană va livra către destinaţii în afara comunităţii 145.000 de tone de carne de porc, avertizând că noile reglementări privind bunăstarea animalelor va avea efecte mai mari asupra industriei decât se credea. Conform instituţiei, exporturile de carne de porc din UE vor stagna în acest an, chiar şi în ciuda oportunităţilor noi deschise în fata exportatorilor din cauza limitărilor impuse recent de Rusia şi China.
În ceea ce priveşte carnea de vită, UE a devenit importator net în 2012, şi va rămâne aşa şi în acest an din cauza scăderii efectivelor de bovine. Conform estimărilor USDA, în UE vor fi sacrifica 27.2 milioane de bovine, cel mai mic număr din 1960 încoace. Conform instituţiei, UE va importa în acest an până la 50.000 de tone de carne de vită.

Citește și

Cmentariile sunt închise