Numărul fermierilor sălăjeni interesați de agricultura ecologică s-a dublat în ultimul an

71

SONY DSCAutoritățile din Sălaj au înregistrat o creștere semnificativă a operatorilor ecologici în ultimii ani, potrivit recolta.eu. Dacă în 2011, 228 de fermieri au solicitat Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijin financiar pentru exploatațiile ecologice, anul trecut numărul agricultorilor din acest sector ajunsese la 581.

Potrivit spuselor lui Danei Bogdan, oficial al Direcției Agricole Județene, operatorii ecologici din Sălaj sunt mai mult interesați de culturile vegetale. Majoritatea fermierilor care practică agricultura ecologică, dețin exploatații cuprinse între 0,3-5 hectare, cu livezi de meri, pruni și nuci. Există și ferme mari, a precizat oficialul citat de publicația locală Graiul Sălajului. Suprafața totală exploatată de Agrocoop Bobota și SC Salvatore Maeriste este de aproximativ 750 de hectare, acoperite de culturi cerealiere.

Interesul pentru producția ecologică din sectorul zootehnic este mult mai mică, în comparație cu numărul operatorilor din sectorul vegetal. Ioan Tărău, sef serviciu in cadrul APIA Sălaj, a declarat pentru publicația amintită că în acest an au primit sprijin în valoare de 540 de euro, pentru 2012, 581 de agricultori ecologici, din care 574 pe producția vegetală și 7 pe produse animaliere. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise