Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut în iunie 2013

11

gaini1

În luna iunie 2013, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la toate speciile. Comparativ cu luna iunie 2012, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut la bovine, ovine şi caprine, iar la porcine şi păsări au crescut.

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 12,9%, respectiv cu 21,9%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 8,0%. În luna iunie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 20,4% din totalul sacrificărilor de bovine, se arată pe amosnews.ro.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 16,9%, respectiv cu 18,4%. În luna iunie 2013, ponderea sacrificărilor de porcine în unităţile industriale specializate a fost de 87,2% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 6,4%, respectiv cu 9,5%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut de 4,1 ori, respectiv de 3,6 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 3,5% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 18,8%, respectiv cu 18,0%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,1%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 85,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 7,1%, respectiv cu 8,1%.
Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 8,6%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 22,2%, respectiv cu 9,0%.Iunie 2013 comparativ cu iunie 2012

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 6,0%, respectiv cu 10,1%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 14,5%, respectiv cu 12,8%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 7,3%, respectiv cu 8,5%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut de 6,5 ori, respectiv de 3,9 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 12,0%, respectiv cu 12,3%. În unităţile industriale specializate numărul păsărilor sacrificate a scăzut cu 0,8%, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 2,0%.

Citește și

Cmentariile sunt închise