Industria laptelui se transformă! ”Nu vom mai avea lapte de oaie”

Industria laptelui va trece prin transformări semnificative în următorii ani, avertizează președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), Dorin Cojocaru. În acest context procesatorii de lapte trebuie să caute soluții cât mai rapide pentru a produce lapte praf și zer praf, iar această oportunitate ar putea fi oferită prin submăsura 4.2.

”Fac un apel către toți procesatorii de lapte, de la cel mai mic până la cel mai mare, să acceseze submăsura 4.2 de investiții, să găsim o soluție de a crea mijloace de producție pentru lapte praf și zer praf, mai ales zer praf. La ora actuală nu prea avem noi oferte pentru capacități medii. Viitorul este zerul praf și o spun din 2012. Nu vom mai avea lapte de oaie, că nu o să mai aibă cine să mulgă oaia, nu prea o să mai avem transhumanță în România cu noile legi, și atunci, trebuie să găsim soluții.

Ministerul Agriculturii să lase în pace rețeta aceea consacrată, pentru că intră într-o schemă de calitate și foarte mulți procesatori deja își fac dosare de accesare a submăsurii 4.2 prin care mai câștigă și ei ceva. Dacă nu sunt în stare să vină cu idei constructive, măcar să nu facă rău și să lase lucrurile care au mers să meargă mai departe. Eu sunt supărat atunci când funcționarul public mai mult distruge decât sprijină”, a precizat Dorin Cojocaru în emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru submăsura 4.2, dedicată sprijinului pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole în perioada de tranziție, va fi lansată în data de 8 octombrie 2021, având un buget total de peste 182 milioane de euro. Mai multe detalii despre submăsura 4.2 puteți afla AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole