Nu ştii cum să pregăteşti carnea pentru mâncăruri? Iată 10 feluri în care poţi s-o frăgezeşti

13

Carnea poate fi uneori mai greu de gătit, mai ales dacă este matură. Textura ei nu se înmoaie foarte uşor şi trebuie frăgezită. Uite 10 moduri în care poţi s-o macerezi.

1.    Sare. Presăraţi peste carne sare de mare (nu de masă) cu o oră înainte să vă apucaţi de gătit. Sarea pătrunde în textura cărnii şi o frăgezeşte.

2.    Ceaiul negru conţine tanină, o substanţă naturală care înmoaie fibrele. Faceţi un ceai negru puţin mai concentrat, lăsaţi-l să se răcească, apoi folosiţi-l pentru a macera carnea.

3.    Vinul, sucurile de citrice sau oţetul sunt lichide acide care macerează şi dau gust. Oţetul poate fi de mere, baslamic sau cel obişnuit. Vinul recomandat ar fi cel roşu, pentru că are tanină.

4.    Sucurile de tomate sunt acide, de aceea ele sunt folosite în sosurile pentru grătare.

5.    Berea dă un gust deosebit cărnii. Dar, pe lângă asta, are acizi alfa şi tanină. Marinaţi cel puţin o oră carea în bere, înainte de a o pune pe grătar sau de a o prăji.

6.    Maceraţi carnea în cola (nu dietetică) cel puţin 30 de minute şi până la 24 de ore. Acidul este un bun catalizator.

7.    Ghimbirul coţine enzime naturale care pătrund în textura cărnii şi o frăgezesc.

8.    Cafeaua macerează foarte bine. Pregătiţi o ceaşcă mare, lăsaţi-o să se răcească, apoi scufundaţi bucăţile de carne. Lăsaţi la frigider 24 de ore, apoi puteţi găti.

9.    Iaurtul este iarăşi bun pentru a macera carnea.

10.    Ananasul, fructul de kiwi şi papaya pot dizolva proteinele din carne. Puneţi felii peste bucăţile de carne şi lăsaţi-le la frigider pentru câteva ore.

Sursah: ttp://www.libertatea.ro//detalii/articol/nu-stii-cum-sa-pregatesti-carnea-pentru-mancaruri-iata-10-feluri-in-care-poti-s-o-fragezesti-422974.html

Citește și

Cmentariile sunt închise