Nu poţi să dormi? Top cinci alimente care induc somnul

De multe ori, conflictele de la serviciu sau certurile din familie de peste zi se transformă în dificultăţi de adormire sau treziri repetate în timpul nopţii. “Tulburările de somn pot fi temporare, pe o perioadă scurtă, determinate de un episod stresant punctual sau cronice, rezultatul unui stres prelungit sau al unor probleme psihologice şi emoţionale grave”, explică nutriţionistul Mihaela Bilic în cartea Sănătatea are gust.

 

Cea mai la îndemână soluţie pentru tulburările de somn sunt alimentele. Acestea conţin, carbohidraţi complecşi, acizi graşi Omega 3, vitamine (B şi C) şi minerale (fier, calciu, magneziu) care au efect de relaxare şi liniştire.

În plus, nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă persoanelor care au tulburări de somn să evite în cursul serii consumul de ceai, cafea şi băuturi de tip cola şi să nu bea prea multă apă pentru a nu se trezi în cursul nopţii din cauza nevoii de a merge la toaletă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult