Nu cumparati miere din Ucraina! 75% nu corespunde cerintelor

Rezultatele testelor de laborator pentru 29 de probe de miere efectuate în cadrul proiectului media „Stop falsificare” în Ucraina au arătat că doar 7 probe corespund tuturor indicatorilor de calitate și reprezintă miere naturală, scrie Agroportal.

Despre aceasta a anunțat ministrul adjunct al Dezvoltării Economice, Comerțului și Agriculturii din Ucraina, Taras Vîsotsky. Potrivit lui, probele au fost prelevate din mai multe locuri: piețe, supermarketuri, magazine fiind analizate la conținutul de antibiotice, sirop de zahăr, impurități, analiza polenului, indicatori fizico-chimic și de calitate.

„Din 29 de probe, 22 (75,1%) Nu corespund cerințelor: cinci probe conțin un antibiotic, 12 siropuri de zahăr, iar majoritatea eșantioanelor nu corespund varietății indicate”, a notat ministrul adjunct.

Principala piața de desfacere pentru mierea ucraineană rămâne a fi UE.

Amintim că și Copa-Cogeca, una dintre cele mai mari asociații europene a producătorilor agricoli, consideră că mierea din Ucraina importată în UE nu corespunde cerințelor. Astfel, aceasta a solicitat intervenția Comisiei Europene și deputaților europeni să întreprindă măsuri pentru a soluționa problema importurilor mierii de calitate proastă din Ucraina și China, deoarece aceasta afectează activitatea apicultorilor din UE.

Citește și
1 Comentariu
  1. […] CITESTE ARTICOLUL COMPLET […]

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult