8 decembrie 2021 - 15:06

Nu avem nevoie de reguli noi pentru cresterea pasarilor „ca în curtea bunicilor”

Creșterea păsărilor în aer liber la fel „ca în curtea bunicilor” poate fi o soluție complementară pentru consolidarea spațiului rural!

Zilele acestea, vicepresedintele Comisiei De Agricultură și Dezvoltare Rurală, Daniel Buda,  a avut o întâlnire la Parlamentul European de la Strasboug, cu reprezentantele Asociației Producătorilor de Păsări Rurale din Europa (ERPA), doamnele Marie Guyot, Juliette Protino și Melanie Lamanson. Asociația Producătorilor de Păsări Rurale din Europa (ERPA) a fost fondată în anul 2007 pentru apăra, susține și dezvolta producția de carne de pasăre în regim rustic din Uniunea Europeană, apăra metodele complexe precum și pe cele individuale de creștere, inclusiv creșterea păsărilor în gospodărie, reprezinta membrii în corpurile europene profesionale și publice, în particular în Comisia Europeană, dar și pentru a pune în aplicare orice acțiune de încurajare a producției și vânzarii de păsări de curte, în concordanță cu normele europene din agricultură, economie și sănătate.

Creșterea păsărilor de curte este foarte diversă și variază în funcție de țară: creșterea păsărilor în gospodării, stocuri de păsări tinere vândute direct la fermieri sau pe piață, păsări de curte vândute cu certificat național de calitate, sau crescute organic, rase de păsări de curte crescute și vândute în magazine organizate. Toate aceste tipuri de păsări de curte sunt crescute la scară largă, în conformitate cu normele de bunăstare a animalelor și sunt din rase rustice, colorate, cu ritm lent de creștere. La momentul actual, se pregătește un act delegat prin care să se standardizeze nivelurile de producție. Reprezentantele Asociației Producătorilor de Păsări Rurale din Europa au transmis faptul că este important să se mențină regulile curente, iar statele membre să nu vină cu condiții suplimentare. „Le-am asigurat de toată implicarea mea în Parlamentul European astfel încât creșterea păsărilor rurale să fie susținută prin măsuri concrete de instituțiile europene” a mentionat dl. Daniel Buda intr-o postare pe una din retelele de socializare.