27 mai 2022 - 19:10

Noutati in industria carnii de porc. Retrospectiva lunii iulie

Luna iulie este de obicei o lună liniştită în ceea ce privesc știrile despre porcine, dar nu și pentru activitatea de nutriție a animalelor. Evonik și Perstorp au anunțat un acord comun de cercetare, în timp ce Hamlet Protein a anunțat o nouă soluție împotriva diareei după înțărcare.

Evonik și Perstorp semnează un acord comun de cercetare

Evonik și Perstorp au semnat un acord de cercetare pentru dezvoltarea de noi produse nutriționale pentru animale și investighează opțiunile viitoare pentru parteneriate. Abordarea combină accesul Evonik la sistemul de simulare a sănătății intestinale și la portofoliul de probiotice cu platforma tehnologică a companiei Perstorp pentru aplicarea acidă. Produsele care vor fi dezvoltate vor viza îmbunătățirea sănătății intestinului la animale și menținerea performanței în comparație cu AGP-urile.

Hamlet Protein introduce soluția de dietă liberă ZnO

Compania daneză de nutriție a animalelor, Hamlet Protein, lucrează la dezvoltarea unei soluții practice care oferă o alternativă la oxidul de zinc și ajută la prevenirea diareei la animalele tinere. HP FiberStart va fi lansat în Danemarca în a doua jumătate a anului 2019. Produsul poate fi utilizat în prima dietă după înțărcare pentru a atenua problemele de înțărcare, menținând în același timp creșterea purceilor. Partea de fibre constă din fibre solubile și insolubile.

De asemenea, compania a primit recent o delegație de profesioniști din industria chineză și oameni de știință din Danemarca. Un schimb privind aspectele legate de nutriție și sănătate ale formulării hranei pentru porc a fost bine primit de către forumul participanților danezi și chinezi.

Biomin se angajează la AMR Challenge

Compania de nutriție a animalelor Biomin a făcut un angajament public față de AMR Challenge. Provocarea este o inițiativă multi-acţionară condusă de centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), pentru guverne, industrii și ONG-uri din întreaga lume pentru a face progrese împotriva rezistenței antimicrobiene. În special, Biomin se angajează să „extindă reducerea utilizării non-medicale a soluțiilor de hrană pentru antibiotice în sectorul agricol la nivel global”.

Brookside Agra introduce electroliți tamponați

Brookside Agra și-a extins linia de produse pentru sănătatea animală și nutriție, astfel încât să includă și Brook-Lytes – un electrolit fără pH, cu pH-tampon pentru porcii din toate etapele și mediile. Produsul înlocuiește fluidele, electroliții și elementele pierdute de metabolism și de situațiile stresante şi menține porcii sănătoşi cu substanțe nutritive esențiale.

Produs împotriva Salmonelei la porci

Crescătorii de porci din 12 țări europene vor putea să-și protejeze efectivele împotriva Salmonella Typhimurium, prin lansarea vaccinului Salmoporc de către ompania Ceva în Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Marea Britanie, în 2019. Salmoporc a fost folosit pe fermele germane și poloneze de peste 15 ani, vaccinul viu atenuat putând fi administrat pe cale orală la purcei și prin injecție subcutanată la scroafe.

MSD numește câştigătorul  premiului PhD de înaltă calitate pentru porc 2019

MSD / Merck Animal Health, a numit pe dr. Cristina Rojo Gimeno ca beneficiar al premiului PhD de înaltă calitate pentru porc 2019. Acest premiu susține cercetarea privind sănătatea, producția și bunăstarea porcilor. Dr. Rojo Gimeno, epidemiolog veterinar la FAO, va prezenta cercetările sale unui grup mare de specialiști în industria porcilor la întâlnirile viitoare ale MSD Animal Health din carne de porc care vor avea loc în 2020. Cercetarea sa sa fost axată pe utilizarea responsabilă a antimicrobienelor.

Remediile naturale alese ca fiind cele mai bune produse de îngrijire a sănătății

Natural Remedies, o companie de îngrijire a sănătății animalelor din India, a fost numită „Cel mai bun brand de sănătate 2019”, la un eveniment din Delhi, India, în iunie 2019. Recunoașterea a fost acordată pe baza rezultatelor unui studiu independent, împreună cu echipa lor de cercetare. Sondajul a fost realizat printr-o metodă de interviu în 11 orașe din India.

EveryPig și Glacier lucrează împreună

EveryPig, platforma inteligentă de gestionare a sănătății porcilor, a anunțat că se extinde pe piața canadiană printr-un nou parteneriat strategic cu Glacier Pig Management. Împreună, companiile vor sparge noile terenuri, introducând tehnologii inovatoare în materie de sănătate a porcilor și de gestionare a producției în industria porcină a Canadei. Parteneriatul este rezultatul unui acord de distribuție între cele două companii.

Genetica daneză: selecție genomică 100%

Genetica daneză a lansat o nouă inițiativă pentru a accelera progresul genetic prin creșterea selecției genomice la 100% din animalele de reproducție de rasă pură. Datele ADN mai precise și cantitatea mare de animale reproducătoare genotipate conduc la o rată de reproducere sporită, deoarece selecția genomică promite o precizie mai mare pentru selectarea animalelor de reproducere.

CPF: Revizuirea contractelor de contractare agricolă

Charoen Pokphand Foods și-a revizuit acordul de contract de agricultură pentru a permite o mai mare implicare a agricultorilor în procesul de luare a deciziilor, asigurându-i astfel un tratament echitabil. Compania a introdus un model de contractare a agriculturii pentru a promova ocuparea forței de muncă și a susține generarea de venituri în rândul fermierilor thailandezi în 1975. Până în prezent, operațiunile de contractare ale CP Foods au inclus peste 5.500 de crescători de pui și porci.

La Coop Fédérée vrea să achiziționeze carne de porc

La Coop Fédérée, cu sediul în Canada, și diviziile sale Olymel și Sollio Agriculture au ajuns la un acord cu F. Ménard pentru a achiziționa toate bunurile lui F. Ménard, din Montérégie, QC, Canada.

Ménard este o afacere de familie cu activități variate, de la genetică până la comercializare, prin hrănire, reproducere, sacrificare și procesare. În fiecare an, compania produce peste 1,1 milioane de porci crescuți pe mai mult de 300 de ferme.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.