20 mai 2022 - 06:59

Noul program de garanții de 2,5 MILIARDE EURO pentru fermieri

Rural Invest, programul construit în urma dialogului cu fermierii români și nevoii mai de capital precum în celelalte industrii, a fost aprobat de către Guvern.

Conform declarațiilor ministrului agriculturii, programul vizează garanții de stat de 90% din valoarea creditului contractat de un fermier, rambursarea unui grant de 10% pe întreaga anvelopă financiară contractată și dobânzi preferențiale ROBOR, plus maximum 2%.

Programul urmărește așadar acordarea de garanții guvernamentale de până la 90% din valoarea finanțărilor IMM-urilor care își desfășoară producțiile în mediul rural și urban mic pentru a încuraja dezvoltarea afacerilor în aceste zone.

Fermierii au posibilitatea de a achiziționa terenuri agricole, companiile care derulează activități agricole pot achiziționa părți sociale, iar cei din industria alimentară pot folosi banii și pentru modernizare, retehnologizare și automatizare. Una din componentele esențiale o reprezintă asigurarea independenței energetice a fermelor.

Beneficiarii eligibili vor fi entități care își desfășoară activitatea de producție, sau optează
pentru desfășurarea unei activități de producție în mediul rural și urban mic, cum ar fi IMM-urile, inclusiv start-up-uri, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, întreprinzătorii debutanţi în afaceri, care își desfășoară activitatea în domeniul producției, formele de organizare a profesiilor liberale care pot desfășura activități productive, conform legii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.