Noul atestat de producător ar putea fi disponibil de la 1 ianuarie 2014

legumicultoridd

Noul atestat de producător ar putea fi disponibil de la 1 ianuarie 2014, actul normativ care stă la baza acestui document urmând să treacă prin Guvern în următoarele două săptămâni, a anunțat  în cadrul unei conferințe de presă, directorul general al ProdCom, Aurel Tănase.

“Noul atestat de producător va fi emis de primărie, însă pentru eliberarea lui va fi necesar și acordul asociației de producători din zona respectivă, pentru a evita astfel apariția fenomenului de speculă din piețe. Actul normativ care stă la baza acestui document va trece prin Guvern în următoarele două săptămâni, astfel încât sperăm că documentul va fi disponibil de la 1 ianuarie 2014″, a afirmat Aurel Tănase.

”Certificatul de producător, din păcate, în multe cazuri a fost eliberat…nu știu cum a fost eliberat. Cred că știți mai bine decât mine. Din acest motiv avem propunerea de modificare a ordonanței de urgență astfel încât să schimbăm certificatul de producător. Nu va mai exista certificat de producător, ci atestat de producător și carnet de producător. Atestatul de producător va fi eliberat de primărie în continuare, dar cu viza asociației reprezentative din care producătorii fac parte”, a spus Daniel Constantin.Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, în 15 octombrie, că în perioada următoare vor interveni o serie de modificări în legislație, menite să-i protejeze pe producători în fața intermediarilor care vând în piețele agro-alimentare.

Potrivit ministrului, prin această metodă nu vor mai exista falși producători.

”Dacă de acum înainte vor mai fi producători care vor vinde mai mult decât marfa pe care o produc, este și vina asociațiilor, pentru că asociațiile vor pune viza de acum înainte. Asta este metoda prin care eu cred că nu vom mai avea falși producători, care pe bază de certificat de producător să vândă în piață”, a precizat ministrul Daniel Constantin. ( Sursa: AGERPRES)