Nouă zone din România vor fi sprijinite să-și îmbunătățească performanțele ecoturistice

16

cabaneecoNouă zone din România vor fi sprijinite să-și îmbunătățească performanțele ecoturistice în cadrul unui proiect lansat de către Asociația de Ecoturism din România (AER) și Autoritatea Națională pentru Turism (ANT). Aceste zone vor putea să își crească performanțele în managementul turistic, politica de responsabilitate față de mediul natural și antropic și în activitățile de promovare.

Activitățile sunt realizate în cadrul proiectului ‘Rețeaua națională de destinații de ecoturism — instrument de dezvoltare durabilă’, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, și implementat de AER în parteneriat cu ANT, în perioada mai 2014 — aprilie 2016 (valoare grant: 139.015,61 EURO, valoare totală proiect: 154.741,21 EURO).

Proiectul oferă susținere tehnică acelor zone ce au dobândit sau doresc să dobândească statutul de destinație de ecoturism. Conceptul de destinație de ecoturism a fost dezvoltat de către Autoritatea Națională pentru Turism în parteneriat cu alte instituții și organizații reprezentative la nivel național începând cu anul 2009, odată cu elaborarea Strategiei Naționale de Ecoturism, iar în 2013 au fost finalizate criteriile pentru certificarea destinațiilor de ecoturism.

“Am convingerea că prin intermediul ecoturismului cresc șansele atragerii de turiști către acest tip de destinații din țara noastră. Un prim rezultat al parteneriatului dintre ANT, organizațiile neguvernamentale și private este desemnarea primelor două destinații de ecoturism în România, Zona Mara-Cosău-Creasta Cocoșului și Orașul Zărnești. Zonele care obțin statutul de ‘Destinație de Ecoturism’ beneficiază de o eficientă promovare la nivel național și internațional a valorilor culturale și a atracțiilor naturale și, de asemenea, realizează un pas important în aplicarea conceptului de turism responsabil”, declară Răzvan Filipescu, președintele Autorității Naționale pentru Turism.

“În accepțiunea AER, destinațiile de ecoturism reprezintă un instrument de dezvoltare în beneficiul localnicilor și al naturii, cu ofertă turistică bazată pe servicii locale și activități în natură și în zona rurală, precum drumeție, ciclism, călărie, observarea faunei, a florei și deslușirea culturii tradiționale”, a declarat Andrei Blumer.

Cele nouă zone ce vor beneficia de acțiunile din acest proiect vor fi selectate pe baza unei aplicații. Candidaturile se primesc până în data de 30.08.2014. Mai multe detalii se găsesc pe websiteul www.eco-romania.ro/ro

Citește și

Cmentariile sunt închise