Noi tehnologii pentru agricultura românească

15

Un filosof spunea în urmă cu câţiva ani că tehnologiile au marele dar de a putea schimba vieţile oamenilor. Acestea pot transforma total muncile foarte grele din agricultura tradiţională, să reducă semnificativ efortul fermierilor care le folosesc şi să crească eficienţa şi productivitatea culturilor.

Mai mult, în această perioadă, firmele de echipamente vor să cucerească piaţa cu un nou concept: ECO. Cu cât tehnologiile sunt mai puţin dăunătoare mediului, cu atât sunt mai bune. Întreaga Politică Agricolă Comună a Europei le cere fermierilor să protejeze mediul, iar dealerii de echipamente ştiu asta şi trebuie să se supună noilor norme.
Noile tehnologii sunt pentru noii fermieri care îşi fac din ce în ce mai des simţită prezenţa. Pentru aceştia sistemele Aqua Power sau cu autopropulsare nu mai sunt un secret, aşa cum nu le sunt străine nici utilajele dotate cu GPS sau cele de monitorizare computerizată a culturilor. Când spunem asta, nu vorbim despre Science Fiction, ci despre noua agricultură. Despre noua agricultură din România, chiar…
Totuşi, înainte de a le vedea în camp, am găsit noile tehnologii la un eveniment special dedicat fermierilor. Care au fost noutăţile de sezon ne-au spus chiar dealerii de utilaje prezenţi.

Citește și

Cmentariile sunt închise