Noi controale in piete! Se vor efectua analize la fructe si legume

Direcția Agricolă Buzău anunță controale ample în piețe. Specialiștii anunță că vor porni pe teren alături de reprezentanții fitosanitari astfel că pe lângă verificarea documentelor de proveniență a mărfii, vor fi prelevate și probe în vederea efectuării unor analize.

Cosmin Florea, director DADR

Totodată, în perioada imediat următoare vor fi demarate controale în depozite, piețe agroalimentare, rețele de comercializare din județ. Controalele vor viza verificarea respectării prevederilor Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, dar și controlul loturilor de legume și fructe expuse la comercializare sub aspectul calității și conformității cu standardele de comercializare prevăzute de legislația comunitară și națională aplicabilă în sectorul legume-fructe.  Vor fi prelevate probe din loturile de legume și fructe în vederea depistării prin analize specifice a nivelului reziduurilor de pesticide în scopul garantării siguranței alimentare a consumatorului”, a spus Cosmin Florea, director DADR.

O atenție deosebită va fi acordată etichetării corecte a produselor oferite spre vânzare, precum și existenței documentelor fiscale de provenientă care să ateste originea și trasabilitatea acestora. Analizele vor fi gata în șapte zile, iar dacă va fi cazul echipele de control anunță și sancțiuni pentru cei care încalcă legea.

Autor: Marilena Dinu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole