NOAPTEA, CA HOTII, PRIN VIILE DIN FRANTA

Ce se mai fura prin lume?! Pai, miere si familii de albine din stupinele australiene. In timpul uraganelor care au lovit coasta de vest a Statelor Unite cetatenii Americii furau din magazinele  de cartier, iar mai zilele trecute, prin Franta, strugurii dispar din podgorii cu tot cu ciorchini si cu vita de vie aferenta.

Cel putin sapte tone de struguri au fost furate noaptea din podgorii din cunoscuta zona viticola Bordeaux, in conditiile unei recolte dezastruoase, provocata de vremea proasta, scriu britanicii de la The Guardian . In trei podgorii s-au furat struguri si chiar vite de vie intregi de la mijlocul lunii septembrie si pana acum, spun politistii.

Potrivit acestora, circa sase tone si jumatate de struguri au disparut dintr-o podgorie din Genissac, de langa faimoasa regiune Saint Emilion, politistii adaugand ca furturile au fost cu siguranta facute de viticultori profesionisti.

Circa 600-700 de kilograme de struguri au fost sustrase dintr-o podgorie din Pomerol, care produce vinuri rosii de inalta calitate.

- Publicitate -

De asemenea, hotii au luat 500 de vite de vie dintr-o podgorie din Montagne, afirma politia.
Un al patrulea furt a avut loc in Lalande-de Pomerol, scrie presa locala.

Furturile de struguri nu sunt un fenomen neobisnuit, dar anul acesta a crescut considerabil, probabil din cauza recoltei mici. “Exista o mare tentatie sa te servesti din podgoria vecina”, a declarat AFP un expert al sectorului.
Franta a avut anul acesta cea mai slaba productie de struguri de dupa 1945 din cauza unui martie prea calduros, urmat de un inghet in aprilie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole