Nedeia de la Polovragi, în perioada 16-20 iulie

69

nedeiapolovaci

Nedeia de la Polovragi una dintre cele mai frumoase și mai vechi sărbători ale României, va avea loc în perioada 16-20 iulie în comuna Polovragi, din județul Gorj

Nedeia – târgul de la Polovragi – este atestată documentar încă din sec. al XVII – lea şi se bucură de o largă afluenţă de mărfuri şi animale, cu participare a mii si mii de oameni, fapt ce i-a conferit în timp prestigiul naţional de care se bucură astăzi. Între 14-17 iulie se desfăşoară târgul de animale, unde vin pentru vânzare şi cumpărare, crescătorii de vite din Polovragi şi din împrejurimi, iar începând cu 17 iulie se desfăşoară târgul de mărfuri.

Acum, tradiţia trăieşte. Meşteri olari, sculptori în lemn, creatori de costume populare şi instrumente muzicale (fluiere) îşi expun piesele spre vânzare. Manifestarea tradiţională de la Polovragi îşi are ziua sa de vârf pe 20 iulie când, în cadru sărbătoresc, se desfăşoară parada portului, cântecului şi dansului păstoresc. Pe 20 iulie, ansambluri folclorice cu specific păstoresc vin să–şi dea concursul pentru menţinerea tradiţiei, vin să contribuie la curăţirea izvorului de suflet şi de simţire românească.

Nedeia de la Polovragi, 16-20 iulie

Programul pentru sâmbătă 20 iulie 2013, ziua de vârf a târgului:

10.30 Parada portului popular
11.00-11.30 Festivitatea de dechidere
11.30- 12.00 Premierea familiilor care împlinesc 50 de ani
12.00-17.00 Program artistic

 

Citește și

Cmentariile sunt închise