Mureș: Rezultatele controalelor din perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă

18

DSCN4767Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție al Județului și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș au derulat în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă 936 de acțiuni de control a siguranței alimentare, respectarea normelor de igienă și sănătate publică și asigurarea serviciilor specifice sărbătorilor de iarnă pe raza județului, conform Ordinului Prefectului 324/ 27.11.2015.

Astfel, au fost verificate 433 de unități de producție, prelucrare, depozitare, păstrare, transport și desfacere a produselor alimentare și nonalimentare, 96 de supermarketuri, cofetării, patiserii, 28 de unități turistice, 74 de unități care organizează mese festive, 67 de târguri de animale și piețe agroalimentare, 5 saloane de înfrumusețare și 233 de persoane fizice care desfășoară activitate economică.

Potrivit datelor centralizate la nivelul DSVSA Mureș, ca urmare a controalelor, au fost aplicate 282 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 323.000 de lei și 53 de avertismente, au fost retrase de la comercializare 2.409 kilograme de produse alimentare neconforme și 390 de bunuri nonalimentare. De asemenea, s-au emis 2 ordonanțe de suspendare temporară a activității, la o patiserie și un restaurant.

S-au înregistrat 14 dosare penale pentru evaziune fiscală.

Totodată, s-au prelevat 8 probe de alimente din programul guvernamental ‘Laptele și cornul’ și 14 probe de apă de îmbăiere, toate fiind corespunzătoare.

De asemenea, în perioada amintită, care presupune și sacrificarea porcinelor în gospodăriile populației, s-au efectuat examene trichineloscopice, fără a fi depistate probe pozitive.

Nu au fost înregistrate cazuri de toxiinfecții alimentare datorate consumului de alimente de origine animală sau nonanimală.

Citește și

Cmentariile sunt închise