Mureș: Pregătire pentru sesiunea de depunere de proiecte de finanțare PNDR,la Camera Agricolă

tractoromPrintre activitățile Camerei Agricole Județene Mureș se numără și elaborarea de proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, respectiv pentru Submăsura 6.1 -Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri și Submăsura 6.3 -Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici.
Fermeirii interesați pentru aceste submăsuri sunt în așteptarea deschiderii acestora, fiind pregătiți în prealabil de specialiștii CAJ Mureș. ”Noi avem peste 300 de persoane pe care le-am instruit, din octombrie anul trecut și până în prezent, pentru a putea accesa fondurile europene ce vor fi puse la dispoziție în acest an. Tinerii sunt interesați să facă pasul spre agricultură, avem multe persoane care au venit la noi, s-au interesat. Împreună cu ei am încercat să pregătim documentele neclare, după ghidul care a apărut, unul orientativ deocamdată, și sperăm că nu vor fi modificări majore la ghidurile care vor apărea. Condițiile sunt puțin restrictive, pentru că cei care doresc să acceseze fonduri europene a căror fermă este mixtă sau orientată pe creșterea animalelor trebuie să-și construiască un amenajament pentru depozitarea gunoiului de grajd. Pentru acest lucru au nevoie de autorizație de construcție, e nevoie ca terenul pe care își construiesc acest amenajament să fie în proprietate. E destul de greu să îndeplinești aceste condiții, plus că sunt anumite condiții de mediu, care spun că nu ai voie decât la o anumită distanță de adăpost. Sunt anumite aspecte de care beneficiarii acestor fonduri europene trebuie să țină seama. Încă nu se știe exact perioada când aceste proiecte se vor putea depune, așteptăm deschiderea ecestor măsuri. Din ce am înțeles de la ministrul agriculturii, se pare că ele vor fi deschise la începutul lunii aprilie , dar exact nu știm ce va fi”, a precizat ing. Ileana Gușatu, director executiv Camera Agricolă Județeană Mureș. (Integral pe zi-de-zi.ro)
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole