Morcovii pot ajuta la prevenirea cancerului mamar

Morcovii pot opri progresia cancerului de sân în stadii incipiente ale bolii, potrivit unui nou studiu.
Acidul retinoic, care este conţinut în morcov, întinereşte pielea, o versiune mai slabă a acestuia fiind utilizată şi în cremele de faţă anti-rid.
Studiul a arătat că acidul retinoic inversează schimbările timpurii în celule care duc la cancerul de sân. Substanţa chimică afectează creşterea celulelor, proliferarea şi supravieţuirea lor.

Oamenii de ştiinţă americani s-au axat pe rolul-cheie jucat de o genă care activează proprietăţile anti-cancer ale acidului retinoic.

“Pare să nu existe nici o modalitate de a modifica tumorile cu acid retinoic atunci când devin prea avansate”, a declarat liderul studiului, Sandra Fernandez.

Dar anumite medicamente experimentale pot creşte eficacitatea acidului retinoic în etapele ulterioare ale cancerului mamar, a adăugat ea. Aceste medicamente au fost deja utilizate pentru a gestiona un anumit tip de leucemie.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult