Moment DECISIV pentru fermieri! ”Orice verigă tehnologică scăpată va taxa enorm”

Anul 2021 nu este unul lipsit de probleme în agricultură, însă poate fi unul extrem de important pentru fermierii români. După seceta extremă de anul trecut, 2021 prezintă condiții mult mai bune pentru producții ridicate, însă pentru ca fermierii să-și poată maximiza profiturile, trebuie să țină cont de câteva elemente esențiale.

În viziunea specialiștilor, tehnologia va face diferența mai mult ca niciodată anul acesta, iar cei care se vor abate de la anumite lucrări care trebuie efectuate în culturi vor avea mult de suferit, deși prețurile cerealelor au explodat.

”Opinia mea, opinia companiei pe care o reprezint e una simplă: credem în tehnologie. Tehnologia aplicată la un nivel ridicat în ferme face diferența. În contextul actual, se vede cu ochiul liber faptul că cultura cere investiție. Păioasele, rapița, au nevoie de lucrări rapide de protecție, începând de la combaterea buruienilor, dăunătorilor și orice aspect care e legat de fertilizare. E un an în care diferența dintre cel care face tehnologie și cel care scapă anumite verigi tehnologice va fi uriașă și va taxa în producție și venit pe unitatea de suprafață. Orice verigă tehnologică scăpată va taxa enorm. Prețurile sunt istoric de departe cele mai mari, iar tehnologia va face diferența; fermierul care reușește să-și aranjeze cel mai bine lucrurile în câmp este cel care va câștiga”, a explicat Jean Ionescu, Country Leader România & Moldova Corteva Agriscience, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

De aceeași părere sunt și fermierii, care spun că deși precipitațiile au fost de partea lor în acest an, condițiile meteorologice au facilitat și apariția unor dăunători care pot provoca mari probleme. Astfel, fermierii trebuie să se asigure că fac toate tratamentele necesare pentru a-și asigura producția.

”Mare atenție trebuie avută la rapiță. Avem condiții propice dezvoltării sclerotinei, care știm că face prăpăd. De aceea, nu trebuie să ratăm momentul pentru tratamente. În multe zone, acest lucru trebuia deja făcut. La fel și la cerealele păioase – erbicidarea de corecție, pentru cine nu a făcut erbicidarea de toamnă, care deja vedem că este o necesitate și n-ar mai trebui să lipsească din nicio fermă, mai ales având în vedere aceste condiții climatice pe care le-am avut în primăvară. Floarea soarelui și porumbul sunt în curs de răsărire; mare atenție la Tanymecus, mare atenție la Opatrum sabulosum, care fac ravagii în anumite zone”, a subliniat fermierul Cosmin Iancu pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole