Modificări legislative privind cota de lapte

11

laptemilkÎn Monitorul Oficial nr. 128 din data de 11.03.2013 a fost publicat Ordinul nr. 62/07.03.2013 pentru modificarea Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 83/2009 privind stabilirea condiţiilor de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva naţională, potrivit recolta.eu.

Modificările aduse sunt următoarele:

Producătorul de lapte nu va beneficia de cotă din rezerva naţională dacă a vândut sau a cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cotă:

  • în anul de cotă precedent anului de cotă în care are loc distribuirea din rezerva naţională;
  • în anul de cotă curent distribuirii din rezerva naţională.

De asemenea, cererea de acordare a unei cantităţi de cotă din rezerva naţională nu va mai fi însoţită de actul de recepţie a lucrărilor privind investiţiile din exploataţia pentru care s-a solicitat cota din rezerva naţională. Astfel, fermierul va depune cererea însoţită de următoarele documente:

  • act de identitate (BI/CI);
  • cod unic de înregistrare, după caz;
  • cardul de identificare a exploataţieila Autoritatea NaţionalăSanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor;
  • paşapoartele vacilor de lapte care fac obiectul extinderii exploataţiei sau al investiţiei noi, pentru care a fost solicitată cota din rezerva naţională, după caz;
  • documentele prin care demonstrează cantitatea de lapte obţinută şi comercializată din exploataţia pentru care a solicitat cota din rezerva naţională;
  • declaraţie pe propria răspundere privind surplusul cantităţii de lapte vândute direct faţă de cota deţinută, în cazul solicitării de cotă din rezerva naţională pentru vânzări directe.

Tot luni, 11 martie, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 63/07.03.2013 pentru modificarea anexei nr. 1 „Condiţii de aprobare a cumpărătorilor de lapte de vacă“ la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 695/2008 privind stabilirea Condiţiilor de aprobare a cumpărătorilor de lapte de vacă şi a formularului de cerere pentru aprobarea şi înscrierea acestora în Registrul cumpărătorilor.

Modificările aduse sunt următoarele:

Operatorul economic care solicită aprobarea şi înscrierea în Registrul Cumpărătorilor de lapte, va depune la dosar aprobarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor numai în cazul în care desfăşoară activitatea de colectare, ambalare, depozitare, răcire, transformare şi / sau transport.

Sursa: http://www.recolta.eu/modificari-legislative-privind-cota-de-lapte/

 

Citește și

Cmentariile sunt închise