Modificări la cererea pentru subvenţia în sectorul zootehnic

9

fermassbbfermassbbfermassbbsatduminicaAglomeraţie mare în aceste zile la sediul din Bistriţa al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, APIA, din cauza modificării modalităţii de depunere a cererilor de subvenţie pentru sectorul zootehnic.

Dacă până acum existau mai multe tipuri de subvenţii şi pentru fiecare trebuia făcută separat câte o cerere, acum toate acestea se regăsesc într-una singură, care poate fi depusă până în 30 mai. Pentru a face faţă afluxului de cereri, numărul ghişeelor la care se primesc cererile de subvenţii a fost dublat.

Judeţul Bistriţa-Năsăud este pe locul trei în ţară ca număr de capete de animale din sectorul zootehnic şi implicit, ca număr de crescători, de aceea, perioada de 25 de zile de depunere a cererii pentru subvenţie este suficient de scurtă ca la birourile de preluare a cererilor de la sediul APIA, să fie aglomeraţie mare.

Directorul APIA Bistriţa Năsăud, Florin Caprar spune că, în medie, fermierii solicită 3 – 4 tipuri de subvenţii: “se depun într-o cerere unică de plată subvenţiile pe ovine, pe bovine, pe caprine, pe tineret la îngrăşat, subvenţia pe lapte, subvenţia pe bivoliţă, atât pentru zonele defavorizate, cât şi în zonele nedefavorizate. Sunt şapte tipuri de subvenţii care vor fi prinse într-o singură cerere, care numără vreo paisprezece pagini, sub forma unor anexe individualizate. Un fermier poate accesa una, până la şapte cereri, media fiind undeva la 3 – 4 tipuri de subvenţie într-o cerere”. (Integral pe radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise