Modificarea legii pășunilor va apărea în Monitorul Oficial, probabil în două săptămâni

60

ministrupndr

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, este încrezător că Ordonanța de Urgență care va modifica legea pășunilor, astfel încât să dea posibilitatea celor interesați să aibă contracte de concesiune cu autoritățile locale, după care să se depună la APIA cererea pentru a beneficia de subvenții, va fi pe masa Guvernului Ponta săptămâna viitoare și în Monitorul Oficial probabil peste două săptămâni, potrivit recolta.eu.

„Avem un proiect de Ordonanță de Urgență. Este finalizat , este agreat de toate ministerele avizatoare și eu sper ca săptămâna viitoare să intre în ședință de Guvern și să modifice legea pășunilor, astfel încât să dea posibilitatea celor interesați să aibă acele contracte de concesiune cu Primăria, Consiliul Local, după care să se depună la APIA cererea pentru a beneficia de subvenții”, a declarat Daniel Constantin cu ocazia conferinței de lansare a campaniei „PNDR vine în satul tău” care a avut loc la Topoloveni, județul Argeș.

„Principala modificare din această OUG reglementează faptul că asociațiile de crescători de animale care solicită într-o comună pășunea aferentă, trebuie să beneficieze de pășune și implicit de subvențiile de la APIA. (…) Sigur, dacă nu va exista o astfel de solicitare, vom da posibilitatea și Consiliului Local să poată să beneficieze de acele ajutoare, dacă se vor menține și se vor păstra toate condițiile impuse, în special acele GAEC-uri, coduri de bune practici agricole pentru pășuni. Probabil că în două săptămâni Ordonanța va fi și publicată în Monitorul Oficial”, a spus ministrul Agriculturii.Potrivit șefului MADR, ordonanța va rezolva problema accesului asociațiilor de crescători de animale la pășunile aparținând unităților administrativ-teritoriale, implicit la subvențiile APIA. Actul normativ ar putea fi publicat în Monitorul Oficial în următoarele două săptămâni.

În cadrul aceleiași conferințe de la Topoloveni, șeful MADR a mai subliniat că zonele montane și submontane trebuie finanțate mai puternic, din cauză că acestea sunt „zone greu accesibile”.

„Zona montană și cea submontană trebuie să cunoască o finanțare mult mai puternică pentru a se dezvolta. Din păcate, acolo nici agricultura și nici celelalte domenii de activitate nu s-au dezvoltat la potențialul pe care l-am dori, din cauza faptului că sunt zone greu accesibile. Din această perspectivă, (n.r. – zona montană și cea submontană) vor prezenta o prioritate pentru noi, astfel încât în perioada 2014 – 2020 să avem finanțări mult mai importante în aceste zone”, a conchis Constantin. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult