Modificare la programul TOMATA – Anunțul șefului APIA pentru legumicultori

Cererile pentru programul Tomata nu se vor mai depune la centrele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în 2022. Potrivit directorului general al instituției, Adrian Pintea, primirea cererilor va reveni de anul acesta în slujba Direcțiilor Agricole Județene (DAJ).

”Astăzi, în ședința de Guvern, au fost aprobate mai multe hotărâri de guvern care au activitatea Ministerului Agriculturii. A fost Hotărârea de Guvern privind sprijinul financiar care se acordă pentru cultivatorii de usturoi, ajutor de stat care se aplică prin Direcțiile Agricole Județene. De asemenea, o altă Hotărâre a fost cea cu programul Tomata, așa cum îl cunosc fermierii. Anul trecut, cererile pentru acest program au fost depuse la APIA. Anul acesta, ca și în anii anteriori, cererile se vor depune la Direcțiile Agricole Județene. Singurul atribut al APIA pentru anul 2022 este că vom face împreună măsurătorile în teren pentru suprafețele pe care fermierii solicită acest sprijin. În rest, cererile nu se vor mai depune la APIA, ci la DAJ”, a precizat Adrian Pintea în direct la AGRO TV.

Potrivit Hotărârii de Guvern, Programul de cultivare a legumelor în spații protejate – așa-numitul program Tomata – are alocat un buget de 225 milioane de lei (aproximativ 45 de milioane de euro) și se va desfășura în două cicluri de producție:

– Ciclul I – doar pentru tomate;

– Ciclul II – pe lângă tomate, programul vizează legume precum ardei gras și/sau lung – kapia, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole