Model de urmat! Prefectura Buzau se implica in sprijinul legumicultorilor

Mesajul Prefectului județului Buzău pentru legumicultori! Pentru că este absolut necesară susținerea continuității în aprovizionarea și vânzarea către cetățeni a legumelor proaspete din gospodăriile proprii ale producătorilor agricoli, am luat măsuri concrete la nivelul județului Buzău.

În acest sens, am întocmit la nivelul Instituției Prefectului o bază de date care cuprinde producătorii agricoli persoane fizice care valorifică legume în stare proaspătă. Astfel am identificat în județul nostru 1057 de legumicultori. Toți acești producători pot asigura fără probleme aprovizionarea și vânzarea către populația județului a legumelor proaspete, obținute în ferma sau gospodăria proprie.

Am transmis baza de date Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care pregătește ultimele detalii pentru adoptarea unor măsuri de intervenție pe perioada stării de urgență, care să susțină acești legumicultori astfel încât aceștia să-și poată continua activitatea, să poată să-și comercializeze marfa în piețe, iar noi să ne putem hrăni sănătos.

Îi încurajez pe buzoieni să cumpăre produse din piețele agroalimentare de la aceștia oameni harnici, mai ales că putem găsi orice acum, de la trufandale de primăvară până la legume de toamnă.

Citește și

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult